Clicky

 
Transport Online - Rechter: geen verband tussen appen achter het stuur en ongeval N50: 500 euro boete

Rechter: geen verband tussen appen achter het stuur en ongeval N50: 500 euro boete

Rechter: geen verband tussen appen achter het stuur en ongeval N50: 500 euro boete
17-05-2018 17:24 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE - De rechtbank Overijssel veroordeelde donderdag een 22-jarige vrachtwagenchauffeur tot een geldboete van 500 euro voor onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag op de N50, waardoor hij met zijn vrachtwagen op een file is ingereden. Daarnaast legt de rechtbank de man een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid op van 4 maanden met een proeftijd van 3 jaar.

Het ongeval vond plaats op 2 november 2016 op de N50 ter hoogte van Kampen. Bij het ongeval raakte één persoon ernstig gewond. De chauffeur had een file die zich voor hem vormde niet op tijd gezien en reed, volgens de rechter, met volle snelheid op de file in. In totaal zes voertuigen raakten bij het ongeval betrokken.

De chauffeur verklaarde bij de politie dat hij het viaduct op reed en even van zich afkeek naar links en rechts en dat hij, toen hij naar voren keek, zag dat het verkeer stilstond. De rechtbank overweegt dat uit deze verklaring van verdachte volgt dat sprake is geweest van een moment van onoplettendheid. Anders dan de officier van justitie heeft betoogd, kan de rechtbank niet vaststellen dat dit langer is geweest dan een enkel moment.

Volgens de rechter is gebleken dat de chauffeur – terwijl hij zijn voertuig bestuurde – WhatsAppberichten heeft verstuurd, zoals de officier van justitie heeft betoogd. Het tijdsverloop tussen het versturen van deze berichten en het ongeval is volgens de rechter echter dusdanig groot dat er geen sprake is van een verband tussen die twee gebeurtenissen. Het versturen van de berichten kan daarom niet bijdragen aan het bewijs voor de schuld aan het ongeval, ondanks dat hij deze berichten vlak na het ongeval verwijderde van zijn telefoon.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden