Transport Online - FNV: postbedrijf Sandd ontduikt minimumloon

FNV: postbedrijf Sandd ontduikt minimumloon

FNV: postbedrijf Sandd ontduikt minimumloon
17-05-2018 17:22 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - Vakbond FNV heeft aanwijzingen dat postbedrijf Sandd het minimumloon ontduikt. Daarom heeft de bond een handhavingsverzoek tegen Sandd ingediend bij de Inspectie SZW. De toezichthouder moet een onderzoek instellen, vindt FNV.

Sandd zou zijn bezorgers betalen op basis van zogeheten normuren, en dus niet voor het werkelijke aantal uren dat er wordt gewerkt. Dat mag sinds begin dit jaar niet meer, zegt de bond. Door deze situatie zouden veel werknemers per uur minder verdienen dan het minimumloon.

"Eerst ontduikt Sandd jarenlang de regel dat 80 procent van de medewerkers een arbeidscontract moet hebben. Onder zware druk van buiten hebben ze, ruim vijf jaar te laat, alsnog mensen een contract gegeven. Die knijpen ze nu uit door loon te betalen op basis van onhaalbare bezorgnormen'', verklaart FNV-bestuurder Ger Deleij.

De Inspectie SZW verklaart dit soort meldingen van vakbonden altijd erg serieus te nemen. In de meeste gevallen wordt er daadwerkelijk een onderzoek gestart. Of dat dit keer ook gebeurt, wilde een woordvoerder evenwel niet zeggen. De toezichthouder doet daar in deze fase nooit uitspraken over.

Sandd was niet bereikbaar voor commentaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions