Transport Online - Diverse personen veroordeeld tot betalen schadevergoeding voor fraude met NS Businesscards

Diverse personen veroordeeld tot betalen schadevergoeding voor fraude met NS Businesscards

Diverse personen veroordeeld tot betalen schadevergoeding voor fraude met NS Businesscards
17-05-2018 17:13 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG  - De rechtbank in Den Haag heeft woensdag 16 mei 2018 drie vonnissen gewezen waarin diverse personen zijn veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding aan NS Reizigers.

Contracten

Twee van de gedaagde partijen hadden in de periode van 2012 tot en met 2017 diverse vennootschappen opgericht, waarvan zij bestuurder werden. De vennootschappen stonden steeds maar een korte periode in het handelsregister ingeschreven. Zij sloten contracten af met NS Reizigers voor het gebruik van NS Business Cards. Op basis van deze contracten zijn voor ongeveer 90 gebruikers NS Business Cards besteld. De daarmee gemaakte reizen tot een bedrag van ongeveer € 190.000 zijn nooit betaald. De rechtbank heeft geoordeeld dat deze bestuurders aansprakelijk zijn voor de schade die NS Reizigers hierdoor lijdt.

Verstek

De rechtbank veroordeelde ook een derde persoon tot het betalen van deze schade. Volgens NS Reizigers was hij betrokken bij het aanschaffen en verkopen van de NS Business Cards aan gebruikers. Hij had verstek laten gaan in de tegen hem aangespannen procedure.

Onderzoek

In een derde vonnis zijn ook diverse gebruikers van de NS Business Cards veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding aan NS Reizigers variërend van € 1.200 tot € 5.600. Deze gebruikers waren niet in dienst van de vennootschappen die de kaarten hadden aangevraagd. De omstandigheden waaronder zij de NS Business Cards verkregen hadden zij niet mogen vertrouwen. Zij hadden onderzoek moeten doen of het allemaal wel klopte. Eén persoon deed wel onderzoek en hoeft aan NS Reizigers slechts € 200 te betalen. Door het gebruik van de NS Business Card had hij een voordeel tot dit bedrag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions