Clicky

 Jan Olde Riekerink nieuwe trainer sc Heerenveen

Jan Olde Riekerink nieuwe trainer sc Heerenveen
17-05-2018 16:00 | Sport | auteur ANP

HEERENVEEN - Jan Olde Riekerink is de nieuwe trainer van sc Heerenveen. De 55-jarige Tukker heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij de Friezen.

Olde Riekerink was eerder werkzaam bij de Turkse topclub Galatasaray, waar hij vorig jaar werd ontslagen. Daarvoor was de oud-prof van Sparta Rotterdam, FC Dordrecht en Telstar als trainer verbonden aan AA Gent, FC Emmen, FC Porto, Metaloerg Donetsk en de Chinese voetbalbond. Olde Riekerink vervulde ook meerdere functies bij Ajax, onder meer als jeugdtrainer en hoofd van de opleiding.

Heerenveen eindigde dit seizoen onder Jurgen Streppel op de achtste plaats in de eredivisie. In de play-offs om Europees voetbal moest de club in de eerste ronde buigen voor FC Utrecht. Al in maart maakte Heerenveen bekend niet verder te gaan met Streppel.

"Het is altijd mijn wens geweest om in de eredivisie als trainer aan de slag te gaan. Ik vind het ontzettend mooi dat ik nu deze kans krijg bij sc Heerenveen'', zei Olde Riekerink bij zijn presentatie. "Het is een club met tradities, dat vind ik belangrijk. Daarmee zit er 'body' in de club. Er zijn een aantal clubs waarmee je qua gevoel wat meer hebt en ik denk dat men sowieso wel een goed gevoel heeft bij sc Heerenveen. Ik wil dat er chemie ontstaat tussen het elftal en het publiek.''

Gerry Hamstra, technisch manager van sc Heerenveen: "Jan is een trainer die past bij de kernpunten van onze profielschets; presteren met zelf opgeleide en gescoute spelers, attractief voetbal en de individuele ontwikkeling van spelers. Het is een trainer met ruime ervaring in verschillende functies in zowel binnen- als buitenland.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats