Borstelharen in repen Tony’s Chocolonely

Borstelharen in repen Tony’s Chocolonely

AMSTERDAM - Tony’s Chocolonely haalt een aantal van zijn chocoladerepen uit de schappen omdat er mogelijk witte borstelharen van een kwast in zitten. "Het materiaal van de borstelharen vormt geen direct gevaar voor de gezondheid, maar de repen zijn natuurlijk ongeschikt om op te eten'', meldt de chocolademaker.

Het betreft een partij met de smaken 'melk 32 procent hazelnoot', 'puur 70 procent', 'puur 51 procent amandel zeezout' en 'puur 51 procent pecan kokos'. Het gaat om de grote repen met een gewicht van 180 gram.

Volgens de repenmaker hebben de borstelharen losgelaten uit een kwast tijdens het coaten van de binnenkant van nieuwe chocoladetanks met cacaoboter. De synthetische borstelharen zijn 1 tot 3 centimeter lang en circa 0,2 mm dik.

"Over alle andere repen en smaken Tony’s Chocolonely kan met 100 procent zekerheid worden gezegd dat hier geen borstelharen in zitten'', aldus de fabrikant.


Transportrisico

Rijverboden

maandag 13 augustust/m zondag 19 augustus:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!


Meer rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!