Transport Online - Mishandelde Praagse ober Miroslav wil schadevergoeding

Mishandelde Praagse ober Miroslav wil schadevergoeding

Mishandelde Praagse ober Miroslav wil schadevergoeding
15-05-2018 14:12 | Buitenland | auteur ANP

PRAAG - De ober die in Praag door een groep Nederlanders is mishandeld, wil schadevergoeding hebben. Door de vechtpartij liep ober Miroslav een hersenbloeding, een gebroken kaak en gebroken oogkas op. Hij is twee keer geopereerd.

De schade aan de ogen van Miroslav is groot. "Ik weet niet of ik weer gewoon kan functioneren want ik zie veel minder'', zei de ober tijdens een persconferentie in Praag.

Ober Miroslav werkt al sinds zijn vijftiende bij een café in het centrum van Praag. Een groep Nederlanders ging daar op 21 april op het terras zitten om hun eigen bier te drinken. Toen een andere ober daar iets van zei, ontstond een opstootje. Miroslav wilde ingrijpen en werd vervolgens geschopt en geslagen.

Van de groep Nederlanders zitten er twee nog steeds vast. Het onderzoek naar hun rol kan nog maanden duren. Drie mensen kregen voorwaardelijke celstraffen. Ze zijn Tsjechië uitgezet en mogen de komende vijf jaar het land niet meer in.

Excuses heeft Miroslav niet van hen gekregen. Ze hebben ook niet geprobeerd om een andere manier contact met hem te zoeken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions