Clicky

 
Transport Online - Transportsector stoot meer CO2 uit in eerste kwartaal

Transportsector stoot meer CO2 uit in eerste kwartaal

Transportsector stoot meer CO2 uit in eerste kwartaal
15-05-2018 11:39 | Milieu | auteur ANP/Redactie [FE]

DEN HAAG - De CO2-uitstoot in Nederland was in het eerste kwartaal 2,5 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat komt vooral omdat huishoudens en de dienstverlening meer gas hebben gebruikt voor verwarming, aldus het statistiekbureau.

Het eerste kwartaal was veel kouder dan een jaar eerder. Vooral februari en maart waren relatief koud. Gecorrigeerd voor dit weereffect was de CO2-uitstoot 1,1 procent hoger dan een jaar eerder.

Ook de landbouw, industrie, delfstoffenwinning en bouw stootten gezamenlijk meer CO2 uit. De CO2-emissies van de transportsector stegen in het eerste kwartaal met ruim 5 procent. De transportsector is goed voor 12 procent van de totale uitstoot. Met bijna 6 procent nam de uitstoot van de luchtvaart het sterkst toe binnen de transportsector. Dit komt grotendeels door meer vliegbewegingen.

De energiesector wist juist minder CO2 uit te stoten. De afname daar komt doordat elektriciteitsbedrijven bij hun productie minder steenkool en meer aardgas hebben ingezet. Bij het verbranden van steenkool wordt meer CO2 uitgestoten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats