Transport Online - Opnieuw parkeerplaats in België dicht vanwege overlast migranten

Opnieuw parkeerplaats in België dicht vanwege overlast migranten

Opnieuw parkeerplaats in België dicht vanwege overlast migranten
15-05-2018 11:45 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De vrachtwagenparkeerplaats Bettincourt langs de E40/A3 in de rihting van Brussel zal in de periode van 16 mei tot 16 juni van 20:00 uur tot 07:00 uur afgesloten worden voor het parkeren van vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton. Dit heeft de provincie Luik besloten na overlast van migranten.

Febetra vindt de sluiting onaanvaardbaar.: "Opnieuw constateert Febetra dat de betrokken autoriteiten de eenvoudigste en minst kostbare oplossing kiezen. Deze beslissing werd genomen zonder enig overleg met onze sector, die het eerste slachtoffer is van deze sluiting."

Febetra herinnert de provincie eraan dat vrachtwagenchauffeurs onderworpen zijn aan de regels van rij- en rusttijden. "Het besluit van de gouverneur maakt de naleving van deze wetgeving nog moeilijker."

Febetra merkt ook op dat er te weinig parkeerplaatsen voor vrachtwagens langs de snelwegen zijn en het voor vrachtwagenchauffeurs een strijd is om een ​​plek te vinden wanneer ze hun rust willen nemen.

Febetra wijst er ook op dat transportbedrijven een kilometerheffing betalen voor het gebruik van de wegeninfrastructuur. "Deze belasting neemt elk jaar toe, terwijl de wegeninfrastructuur, inclusief parkeerterreinen, verslechterd."

Febetra vraagt ​​dat de betrokken autoriteiten de nodige maatregelen te nemen zodat vrachtwagenchauffeurs hun rust veilig kunnen nemen. "Dit verbod verschuift het probleem alleen naar andere parkeerterreinen op de snelweg."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions