Bende opgerold die namaak brandstof- en betaalkaarten aan vrachtwagenchauffeurs verkocht

Bende opgerold die namaak brandstof- en betaalkaarten aan vrachtwagenchauffeurs verkocht [+foto's&video]
15-05-2018 11:27 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

MADRID - Begin mei zijn in Spanje 24 verdachten gearresteerd door de Spaanse politie en de Guardia Civil. De verdachten zouden lid zin van een criminele organisatie die valse tankkaarten, creditcards en betaalpassen maakten om zo te voorkomen dat er tol- en/of belastinggeld betaald moest worden in zowel Spanje als Frankrijk. De kaarten werden verkocht aan vrachtwagenchauffeurs en transportbedrijven.

In de loop van een drie maanden durend onderzoek genaamd ANDREA meldden tankkaartmaatschappijen al ongeveer 30.000 frauduleuze transacties met valse kaarten die werden gebruikt bij de tolpunten in Spanje en Frankrijk.

Uit kentekenonderzoek bleek dat van alle betrokken voertuigen er al meer dan 600 in Spanje gevestigd waren. Hoewel de kaarten ook in Frankrijk gebruikt werden werd al snel duidelijk dat de criminele groep vooral in de Spaanse regio Catalonië actief was.

Door samenwerking van Europol, het Fuel Fraction Intelligense Bureau (FICFIB), de Spaanse autoriteiten en de Franse politie, werden op 6 mei in totaal 24 mensen gearresteerd en elf fabriekjes voor namaak kaarten ontmanteld.

Politieagenten deden 21 huiszoekingen in Spanje en namen 15.000 namaak blanco kaarten en verschillende kaartlezers en apparaten in beslag. Daarnaast werd 19.770 euro in contanten en vier luxe wagens in beslag genomen. Elf fabriekjes zijn ontmanteld. De schade wordt op dit moment geschat op meer dan 500.000 euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden