Transport Online - Drie procent groei voor goederenexport in maart

Drie procent groei voor goederenexport in maart

Drie procent groei voor goederenexport in maart
15-05-2018 10:22 | Transport | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Het volume van de goederenexport was in maart drie procent groter dan in maart 2017, meldt het CBS. De groei is kleiner dan in de voorgaande maanden. In maart 2018 groeide vooral de export van transportmiddelen, machines en apparaten. Het volume van de import was in maart ook 3,0 procent groter dan een jaar eerder.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in mei 2018 minder gunstig dan in maart. 

Omstandigheden voor export in mei minder gunstig dan in maart

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in mei minder gunstig dan in maart. In de radar van mei was vooral de jaar-op-jaargroei van de Duitse industriële productie minder groot. Daarentegen was de ontwikkeling van de reële wisselkoers iets gunstiger dan in de radar van maart. 

De export van goederen maakt ongeveer drie kwart uit van de totale export. Over de export van diensten rapporteert het CBS niet maandelijks. Informatie over de totale export publiceert het CBS op kwartaal- en jaarbasis. De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions