Clicky


Vrachtwagenchauffeur beveiligd na bedreiging No Surrender leden

Vrachtwagenchauffeur beveiligd na bedreiging No Surrender leden

ALMERE - Bij een politieactie in Almere en Hilversum heeft de politie vijf mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel. Vier zijn lid van motorclub No Surrender in Almere, de vijfde heeft volgens de politie nauwe banden met de motorclub. Het gaat om vier mannen van 23, 29, 30 en 42 jaar uit Almere en een 46-jarige man uit Hilversum.

De aanhoudingen hebben te maken met een cocaïnetransport naar Groot-Brittannië.

In januari 2018 nam een chauffeur de opdracht van een Nederlands transportbedrijf aan om met een vrachtwagen goederen af te leveren op een adres in Groot-Brittannië. In dat land kreeg hij door verschillende aanwijzingen het sterke vermoeden dat er harddrugs in zijn vrachtwagen verstopt waren. Uit angst om daarmee betrapt te worden, liet hij in paniek zijn vrachtwagen op een parkeerplaats achter en ging met de veerboot terug naar Nederland.

Hij zag nadat hij van boord ging in Hoek van Holland dat in de hal vier mannen hem kennelijk stonden op te wachten. Uit onderzoek is gebleken dat drie van deze mannen lid zijn van het Chapter Almere van ‘No Surrender’.

Eén van die mannen had een vuistmes en met zand verzwaarde handschoenen bij zich. Ze kwamen kennelijk bij hem verhaal halen over het achterlaten van de vrachtauto met daarin de partij drugs. Hij voelde zich zo bedreigd dat hij er vandoor ging en zich meldde bij de post van de Koninklijke Marechaussee waar hij zijn verhaal deed.

Hierna troffen de Britse autoriteiten in de door hem achtergelaten vrachtwagen, goed verstopt, enkele tientallen kilo’s cocaïne aan. De politie heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de chauffeur omdat er vanuit het criminele milieu signalen zijn dat zijn leven gevaar loopt en dat leden van de motorclub No Surrender actief naar hem op zoek zijn.

De politieactie waarbij de aanhoudingen plaatsvonden, werd gecoördineerd door de politie Zeeland-West-Brabant waar meer grote onderzoeken tegen No Surrender lopen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions