Transport Online - easyJet profiteert van stakingen Air France

easyJet profiteert van stakingen Air France

easyJet profiteert van stakingen Air France
15-05-2018 09:27 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft in de eerste zes maanden van haar gebroken boekjaar meer passagiers vervoerd. Dat leidde voor de Britse prijsvechter tot een hogere omzet en een lager verlies.

Het aantal passagiers dat met easyJet vloog bedroeg van oktober tot en met maart 36,8 miljoen. Dat was een stijging van 3 miljoen, waarvan 700.000 op conto kwamen van de Berlijnse luchthaven Tegel waar easyJet sinds januari actief is na de overname van delen van het failliete Air Berlin. De onderneming voerde haar capaciteit op met bijna 8 procent, maar had ook vollere vliegtuigen. De bezettingsgraad kwam uit op 91,1 procent.

Behalve van de groei als gevolg van de overname van Air Berlin, profiteerde easyJet ook van afgenomen capaciteit bij concurrenten. De stakingen bij Air France leverden de Britten bijvoorbeeld meer reizigers op, maar ook het faillissement van Air Berlin en Monarch boden kansen.

Die kansen waren er vooral buiten Nederland. Verdere groei op Schiphol wordt bemoeilijkt door een grens aan het aantal vliegbewegingen, maar easyJet gaat grotere vliegtuigen inzetten om toch meer passagiers te kunnen vervoeren. Interesse in luchthaven Lelystad hebben de Britten niet, omdat het bedrijf zich richt op hoofdluchthavens.

De omzet van easyJet ging met 19,5 procent omhoog naar 2,2 miljard pond, omgerekend circa 2,5 miljard euro. Het verlies voor belastingen kwam uit op 68 miljoen pond. Dat was in dezelfde periode vorig jaar nog 236 miljoen pond.

De prijsvechter zegt zich behalve op zakenreizigers ook op vakanties te willen richten. Weinig vakantiereizigers boeken nu ook een hotel via de luchtvaartmaatschappij en dat moet veranderen. Daarnaast wil het meer vaste klanten aan zich binden door uitbreiding van zijn loyaliteitsplan. Door stevig op de kosten te blijven letten moet de winst per vliegtuigstoel verder stijgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions