Transport Online - TVM: ladingdiefstal in Groot-Brittannië neemt toe

TVM: ladingdiefstal in Groot-Brittannië neemt toe

TVM: ladingdiefstal in Groot-Brittannië neemt toe
14-05-2018 15:54 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

HOOGEVEEN - TVM verzekeringen ontvangt de laatste tijd weer meer meldingen van ladingdiefstal in Groot-Brittannië. Ook uit informatie van onder meer TAPA blijkt dat bendes actief zijn en er op grote schaal ingebroken wordt en lading wordt ontvreemd. Vooral op (onbewaakte) parkings en bij voertuigen die buiten de poort van losadressen de nacht doorbrengen is het regelmatig raak.

TVM adviseert transportondernemers en hun chauffeurs om extra alert te zijn, zeker bij waardevolle/diefstalgevoelige lading. Zorg ervoor dat ze uitgerust op weg kunnen gaan, zodat zij zonder tussenstops kunnen doorrijden vanaf de ferry/tunnel van en naar de laad-/losadressen of naar vooraf bepaalde (goedgekeurde) bewaakte parkings. Transportbedrijven kunnen hier ook aan bijdragen door extra zorgvuldig de planning van ritten samen te stellen.

Zorg er voor dat er naar/in Groot-Brittannië met deugdelijke sloten en/of anti-slashzeilen wordt gereden. Het kan voorkomen dat het toch niet mogelijk is de nacht op een bewaakte parking of het terrein van de ontvanger door te brengen. Voorkom dan in ieder geval dat er in afgelegen gebieden geparkeerd moet worden voordat de lading geladen of gelost kan worden of op plaatsen die bekend staan als risicovol.

Stem af met de planning en/of uw opdrachtgever wanneer de ontvanger niet bereid is te lossen of het voertuig op het terrein toe te laten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions