Clicky


Vrachtwagenchauffeur wordt wakker van knal: container in brand

Vrachtwagenchauffeur wordt wakker van knal: container in brand [+foto's]
14-05-2018 11:38 | Brand | auteur Redactie [FE]

HEMER - In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 mei vatte, door nog onbekende oorzaak de lading van een Roemeense vrachtwagen vlam. De vrachtwagen stond geparkeerd op industrieterrein "Edelburg"in het Duitse Hemer.

De vrachtwagenchauffeur werd rond 23:14 uur wakker van een enorme knal. Toen hij ging kijken zag hij dat er rook uit de container die hij geladen had kwam. Hij heeft nog tevergeefs geprobeerd zelf de brand te blussen met een brandblusser voor hij contact opnam met de brandweer.

Toen de brandweer arriveerde kwamen er al dikke rookpluimen uit de container die geladen was met badkameraccessoires en plastic onderdelen. Volgens een warmtebeeldcamera woedde de brand in het midden van de container.

Om bij de bron van de brand te komen was het nodig de container op verschillende plaatsen met een slijpmachine open te snijden. Al snel bleek dat ondanks het vele bluswater de brand niet op deze manier geblust kon worden. Vanwege de dicht opelkaar gepakte pallets kon het bluswater niet in de brandhaard komen via de gecreëerde openingen.

De enige overgebleven optie was de container helemaal leeghalen met behulp van zuurstofmaskers. Omdat hiervoor een grote inzet van bradnweerpersoneel voor nodig was werd kort na 04:00 uur ook een nabijgelegen branweerkorps opgeroepen. In totaal waren 29 brandweerlieden in touw om de brand onder controle te krijgen.

Zondagochtend rond 7:45 uur was de brand geblust. Eén brandweerman raakte lichtgewond en moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport
  • J.Roeland
    L. van Leeuwen
  • J.Roeland
    KOOLWIJK
  • J.Roeland
    D.V.M. Transport