Clicky

 
Transport Online - GVB treft veiligheidsmaatregelen veerponten

GVB treft veiligheidsmaatregelen veerponten

GVB treft veiligheidsmaatregelen veerponten
13-05-2018 15:10 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Vervoersbedrijf GVB heeft zijn schippers van veerponten opdracht gegeven voorzichtiger te varen en extra aandacht te besteden aan het aanmeren op de kade. Daarnaast wordt de inspectie op bepaalde onderdelen van de ponten verscherpt, maakte GVB zondag bekend.

De extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen wegens twee recente incidenten in Amsterdam met twee verschillende typen veerponten waarmee de GVB vaart. Afgelopen vrijdag was een defecte vaarhendel de oorzaak van een incident, waarbij IJveer 55 te hard tegen de kade botste. Niemand raakte hierdoor gewond. De defecte vaarhendel wordt nader onderzocht op fabricagefouten en is vervangen.

Indien nodig worden meer vaarhendels preventief vervangen, aldus het vervoersbedrijf.

De botsing van IJveer 60 vorige week zondag, waardoor dertien gewonden vielen, wordt nog onderzocht. Zo nodig worden op basis van de uitkomsten daarvan extra maatregelen getroffen.

De veren in Amsterdam brengen reizigers over het IJ van Noord naar het centrum en terug. In Amsterdam zijn er zes veerverbindingen. Ook verzorgt het GVB de veerverbinding over het Noordzeekanaal bij Zaandam, Velsen en Assendelft. In totaal zijn er zeventien veren en ponten. Op het IJ zijn er ruim 275.000 vaarbewegingen per jaar, op het Noordzeekanaal 175.000, aldus het vervoersbedrijf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions