Clicky

 
Transport Online - Brussels Airlines maakt zich op voor staking

Brussels Airlines maakt zich op voor staking

Brussels Airlines maakt zich op voor staking
13-05-2018 15:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - De directie van Brussels Airlines probeert boze piloten bij de luchtvaartmaatschappij maandag nog voor zich te winnen met een nieuw loonvoorstel. Maar dat verandert waarschijnlijk niets aan de grote stakingen die zijn aangekondigd bij de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Naar verwachting leggen maandag en woensdag honderden piloten het werk neer. Waarschijnlijk zullen er ook honderden vluchten uitvallen. De acties gaan volgens de laatste berichten in ieder geval door. Het conflict met de piloten draait onder meer om pensioenen, lonen en de balans tussen werk en privé.

Het is sowieso erg onrustig bij Brussels Airlines. Het bedrijf kreeg eerder dit jaar van het Duitse moederconcern Lufthansa te horen dat het meer zaken samen moet gaan doen met Eurowings, een andere maatschappij van Lufthansa. Het personeel is bang dat dit veel banen kost in België. Dit weekend meldde zakenkrant De Tijd dat er zowat 190 banen op de tocht zouden staan. Dit is door de directie van Brussels Airlines evenwel ontkend "Het is juist onze bedoeling om te groeien en we werven momenteel personeelsleden aan, ook administratieve krachten'', aldus een woordvoerster.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats