Clicky

 
Transport Online - Fiscus pakt wegsluizende bedrijven aan

Fiscus pakt wegsluizende bedrijven aan

Fiscus pakt wegsluizende bedrijven aan
12-05-2018 10:10 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Niet alleen brievenbusfirma's die de Nederlandse fiscus ontwijken moeten worden aangepakt, maar ook "echte bedrijven met brievenbussen". Dat zegt staatssecretaris Menno Snel (Financiën) in een interview met NRC.

Buitenlandse bedrijven mogen hier veel geld verdienen, aldus Snel, maar "er is een moment dat wij als fiscus willen ingrijpen: als zij die winsten alsnog in een brievenbus aan hun achterdeur stoppen en zo Nederland gebruiken als doorsluis naar een belastingparadijs." 

Hij noemt geen namen, maar spreekt wel over een bedrijf dat in Nederland "heel veel geld verdient met gymschoenen", daarmee waarschijnlijk verwijzend naar Nike.

Vanaf 2020 moeten bedrijven een heffing gaan betalen op rente, royalty's en dividenden die naar het buitenland vloeien. Nu is dat nog onbelast. Snel ziet dat als "de scherpe kanten afhalen" van de belastingvoordelen voor bedrijven. "Ik ben iemand die veel meer gelooft in een lager belastingtarief en minder constructies daaromheen", zegt Snel. Daarom verdedigt hij ook de omstreden afschaffing van de dividendbelasting.

Mochten zijn maatregelen ertoe leiden dat bedrijven uit Nederland weggaan, dan neemt de staatssecretaris dat op de koop toe: "So be it''. Maar hij verwacht het niet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats