Clicky


Dode door steekpartij Emmeloord, man opgepakt

Dode door steekpartij Emmeloord, man opgepakt
11-05-2018 19:46 | Binnenland | auteur ANP

EMMELOORD - Een 24- jarige man uit Emmeloord is vrijdagmiddag overleden nadat hij op straat werd neergestoken in de Lange Nering in Emmeloord. Agenten troffen de man zwaargewond in de omgeving, op de Korte Achterzijde, aan. Ondanks alle hulpverlening ter plekke, stierf de man korte tijd later aan zijn verwondingen, meldt de politie.

Rond 16.00 uur kwam de melding van het steekincident. Diverse passanten waren hiervan getuige. Omstanders boden eerste hulp. Ambulancepersoneel en een opgeroepen traumahelikopter gaven medische zorg, waarbij brandweer en politie ondersteunden. Deze hulp mocht niet baten; de man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. In verband met het incident en het onderzoek werd de Korte Achterzijde gedurende enkele uren afgesloten.

Op basis van onderzoek en getuigenverklaringen vermoedde de politie al snel dat een 36-jarige man uit Emmeloord betrokken was bij het steekincident. Deze verdachte werd rond 18.00 uur met ondersteuning van het arrestatieteam aangehouden in een woning aan de Leemanstraat. De man zit vast voor onderzoek naar de toedracht. Waarschijnlijk zijn slachtoffer en verdachte bekenden van elkaar.