Transport Online - Containers Maes neemt bouw- en sloopactiviteiten SUEZ over

Containers Maes neemt bouw- en sloopactiviteiten SUEZ over

Containers Maes neemt bouw- en sloopactiviteiten SUEZ over
11-05-2018 16:43 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

TESSENDERLO(B) - SUEZ, wereldleider op het vlak van hergebruik van afval en voorloper in de circulaire economie, gaat een partnership aan met Containers Maes voor de verwerking van bouw- en sloopafval. Containers Maes neemt de bestaande SUEZ-klanten met als kernactiviteit bouw en sloop over en zal de site van SUEZ in Tienen, met bouw- en sloopsorteerlijn, uitbaten. Hiermee bewerkstelligen de partijen een langdurig partnerschap voor bouw- en sloopactiviteiten waardoor zij hun schaalvoordelen vergroten, hun service naar klanten verbeteren en blijvend competitieve prijzen kunnen garanderen.

De samenwerkingsovereenkomst past in de promotie van de circulaire economie, die het genereren van nieuwe grondstoffen uit afval vooropstelt. Een unieke meerwaarde Met vier gespecialiseerde sites verspreid over Vlaanderen, Brussel en een deel van Wallonië is Containers Maes marktleider op het vlak van inzameling en verwerking van bouw- en sloopafval.

Door deze overeenkomst aan te gaan met SUEZ, ontstaat schaalvergroting en kan Containers Maes dankzij innovatieve oplossingen meerwaarde bieden aan bestaande en toekomstige klanten. Philippe Tychon, General Manager van SUEZ Recycling and recovery Belgium: “Bij SUEZ stellen wij alles in het werk om afval zo goed en ecologisch verantwoord mogelijk te recupereren. Ons doel? Een circulaire economie aanmoedigen waarbij gebruikte grondstoffen worden gerecupereerd en opnieuw in de keten terechtkomen. We ontwikkelen de gezonde reflex om altijd meer te doen dan 'business as usual'. Het gaat hier immers om de verantwoordelijkheid van ons bedrijf tegenover de maatschappij en het milieu. Dat doel hebben we gemeen met Containers Maes.”

Containers Maes neemt de bestaande SUEZ-klanten met als kernactiviteit bouw en sloop over. De bestaande bouw en sloop-klantencontracten worden in hun geheel aan de geldende voorwaarden en termijnen overgedragen aan Containers Maes. Zij zullen ook de lokatie van SUEZ in Tienen, met de bouw- en sloopsorteerlijn, uitbaten. Om een integrale dienstverlening te garanderen, zal SUEZ overheidsklanten en klanten die bouw en sloop niet als kernactiviteit hebben, blijven bedienen.

Ook de medewerkers van SUEZ, actief in Tienen, neemt Containers Maes over. Voor de andere medewerkers die in de bouw- en sloopsector actief zijn, zoekt SUEZ een alternatief binnen de organisatie zelf.

Yves Maes, zaakvoerder van Containers Maes, besluit: “Deze overname biedt beide partijen op lange termijn heel wat opportuniteiten. Voor Containers Maes betekent dit een optimale invulling van haar territoriale spreiding in de bouw- en sloopsector. Containers Maes kan zich nog meer toespitsen op bouw- en sloopactiviteiten en kan haar specifieke expertise en ervaring in deze niche verder ontwikkelen. SUEZ kan op haar beurt haar klanten nog beter en competitiever bedienen in deze afvalstromen, dit mede dankzij onze gespecialiseerde kennis inzake verwerking.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions