Transport Online - Vrachtvervoer groeit fors in april op Brussels Airport

Vrachtvervoer groeit fors in april op Brussels Airport

Vrachtvervoer groeit fors in april op Brussels Airport
11-05-2018 11:21 | Luchtvracht | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Het vrachtvervoer op Brussels Airport kende in april een forse groei met 4,5 procent. De gevlogen vracht blijft stabiel (+0,3 procent) tegenover april vorig jaar, terwijl de getruckte vracht zeer sterk toegenomen is (+19,5 procent), een bevestiging van de uitstekende cijfers die deze sector sinds verscheidene maanden neerzet.

Het volvrachtsegment zet de sterke terugval verder die twaalf maanden geleden als gevolg van de strengere geluidsnormen in het Brussels Gewest begon (-12,6 procent). Deze daling wordt gedeeltelijk gecompenseerd door een mooie stijging van het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen (+17 procent). De expresdiensten zijn licht vooruitgegaan (+0,7 procent). Deze globale stijging van de luchtvracht wordt vooral verklaard door de belangrijke export vanuit Europa, terwijl de import slechts licht toeneemt.

De getruckte vracht van en naar andere luchthavenhubs zet haar enkele maanden geleden begonnen groei verder en stijgt fors met 19,5 procent tegenover april 2017. Hier ligt de groei vooral in het importsegment.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,320

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions