Clicky


Schade weduwe omgekomen Mali-militair vergoed

Schade weduwe omgekomen Mali-militair vergoed
11-05-2018 10:31 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Defensie en de weduwe van de in Mali omgekomen militair Henry Hoving hebben overeenstemming bereikt over een schadevergoeding. Defensie en advocaat Michael Ruperti van de weduwe Jennifer Schouten bevestigen een bericht hierover in het AD. Het geld is onder meer bedoeld voor het verlies aan inkomen voor de vrouw en haar dochter.

Onderdeel van de overeenkomst is dat geen uitspraken worden gedaan over de hoogte van het bedrag, zegt Ruperti. Over het smartengeld wordt nog gesproken. Defensie heeft daarvoor 20.000 euro geboden, een standaardbedrag voor zogeheten affectieschade. Maar met dat bedrag is de weduwe het net als andere nabestaanden oneens. De minister heeft echter in de Tweede Kamer aangegeven bereid te zijn daarover in gesprek te gaan, geeft Ruperti aan. Dat gesprek moet nog plaatsvinden.

De militairen Henry Hoving (29) en Kevin Roggeveld (24) kwamen in 2016 in Mali om tijdens een oefening met een 60 mm-mortier toen een granaat ontplofte. De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde eerder dat de granaat niet deugde. Volgens de raad is Defensie ,,ernstig tekort geschoten'' in de zorg voor de veiligheid van de militairen in Mali.

Met de partner van Roggeveld is nog geen overeenkomst over de schadevergoeding voor onder meer verlies aan inkomen, aldus Ruperti. "Dat gaat wel goed komen’’, zegt de advocaat.