Clicky

 
Transport Online - Minder passagiers door stakingen Air France

Minder passagiers door stakingen Air France

Minder passagiers door stakingen Air France
11-05-2018 10:06 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - De recente stakingen bij Air France hebben duidelijk hun weerslag gehad op de vervoersstatistieken over de maand april van moederbedrijf Air France-KLM. De Franse tak van het samenwerkingsverband verwelkomde afgelopen maand 3,9 miljoen passagiers aan boord van hun vliegtuigen. Dat betekende een daling van bijna 9 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Tegenover de daling bij Air France stond een stijging van het aantal passagiers dat incheckte bij KLM. De Nederlandse tak, die volgens bronnen heil ziet in op het opschudden van de bestuurscultuur bij het moederbedrijf, vervoerde ruim 5 procent meer passagiers. Ruim 2,9 miljoen passagiers stapten aan boord bij KLM.

Volgens KLM-topman Pieter Elbers markeren de groeicijfers van de maand april bij de Nederlandse tak een "sterke start" van het tweede kwartaal. Hij wees verder op de voortgezette positieve trend bij KLM van de voorgaande maanden. Bij bestuurders van KLM zouden de irritaties steeds meer oplopen door de stakingen, verliezen en onrust bij Air France.

Het personeel van Air France legde de afgelopen weken meermaals het werk neer in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. Die perikelen leidden onlangs tot het aangekondigde vertrek van topman van Air France-KLM Jean-Marc Janaillac. De stakingen hebben het bedrijf al meer dan 300 miljoen euro gekost.

Bij Transavia was vorige maand sprake van een bescheiden groei. De prijsvechter zag het aantal passagiers met 1,3 procent stijgen tot ruim 1,3 miljoen reizigers. Al met al vervoerde Air France-KLM vorige maand 8,2 miljoen passagiers. Dat betekende op jaarbasis een daling met 2,5 procent. Qua luchtvracht was sprake van een daling met 6 procent.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions