Transport Online - 12 juni ontmoeting Trump en Kim Jong-Un in Singapore

12 juni ontmoeting Trump en Kim Jong-Un in Singapore

12 juni ontmoeting Trump en Kim Jong-Un in Singapore
10-05-2018 17:08 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump ontmoet de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni. De historische top zal plaatsvinden in Singapore, schreef Trump op Twitter. "We zullen allebei proberen er een erg speciaal moment van te maken voor wereldvrede'', aldus de president.

Trump wil dat de Noord-Koreanen hun kernwapenprogramma ontmantelen. Zuid-Koreaanse gezanten brachten eerder dit jaar een uitnodiging over van de Noord-Koreaanse dictator. Trump stemde naar verluidt snel in met een ontmoeting. Het wordt de eerste keer dat de hoogste leiders van de twee landen met elkaar om de tafel zitten.

Noord-Korea liet deze week drie Amerikaanse gevangenen vrij. Dat werd gezien als een diplomatiek gebaar van Pyongyang. Trump kwam persoonlijk naar de Amerikaanse luchtmachtbasis Andrews om zijn landgenoten te verwelkomen. Hij zei toen te denken dat Kim zijn geïsoleerde land "de echte wereld'' wil binnenbrengen. "Het is prachtig dat hij deze lui eerder heeft vrijgelaten'', zei Trump.

De oppositie reageert bezorgd op dergelijke uitspraken. De Democratische leider in de Senaat, Chuck Schumer, zei te vrezen dat Trump onvoldoende doorpakt bij onderhandelingen. "Ik vrees dat de president, in zijn gretigheid om een deal te sluiten, geprezen te worden en een fotomoment te krijgen, een snel en een slecht akkoord sluit'', stelde hij in de Senaat.

Schumer zei ook dat de vrijlating van de drie Amerikanen niet geprezen zou moeten worden, omdat het trio in zijn ogen onterecht was opgesloten. "Het was geen grote prestatie van Kim Jong-un om dit te doen'', concludeerde de Democraat.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions