Transport Online - Miks Auvinen geeft zijn chauffeur de 'chauffeursdroom'

Miks Auvinen geeft zijn chauffeur de 'chauffeursdroom'

Miks Auvinen geeft zijn chauffeur de 'chauffeursdroom'
09-05-2018 17:03 | Overig | auteur Redactie [FE]

STUTTGART/HELSINKI - Goede chauffeurs zijn tegenwoordig moeilijk te vinden, en nog moeilijker om te houden. De Finse transporteur Miks Auvinen heeft zijn eigen succesformule voor het behoud van personeel: zijn 460 kW Actros 2663 "Lowrider" truck.

Hij heeft zijn Actros 2663 met twee silotrailers omgebouwd tot een unieke chauffeursdroom samen met zijn chauffeur Arto Simola, die al drie jaar in het familiebedrijf Kuljetus Auvinen rijdt.

Het transportbedrijf is gevestigd in Helsinki en is gespecialiseerd in silovervoer. Meer dan 6.000 uur werk is besteed aan het maken van de "Lowrider". De cabine wordt gedomineerd door paars fluweel en glad wit leer.

Directeur Mika Auvinen is in heel Finland en daarbuiten bekend vanwege zijn passie voor showtrucks. De Actros "Lowrider" heeft tot nu toe al zeven prijzen in Finland en Zweden gewonnen.

Van het eerste concept van de "Lowrider" tot de eerste proefrit duurde bijna een jaar. De kosten van het materiaal dat nodig was om de paarse droom te creëren, kwamen uit op ongeveer 450.000 euro.

Maar voor chauffeur Arto Simola ligt de echte waarde in het voorrecht om waarschijnlijk een van de meest ongewone werkplekken ter wereld te hebben.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions