Clicky

 
Transport Online - Kabinet: KLM hoeft niet gered te worden

Kabinet: KLM hoeft niet gered te worden

Kabinet: KLM hoeft niet gered te worden
09-05-2018 16:40 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Zowel Nederland als Frankrijk vindt dat Air France-KLM zelf orde op zaken moet stellen in het hoogopgelopen loonconflict met de Franse vakbonden. Er is geen sprake van dat KLM of het moederbedrijf van de ondergang moet worden gered. Dat heeft vicepremier Hugo de Jonge gezegd na afloop van de ministerraad.

"Als je kijkt naar wat de stakingen doen met de positie van het bedrijf in de economie, dan is dat natuurlijk zorgelijk'', zei De Jonge. Daar moet volgens de bewindsman snel een einde aan komen. "Maar dat is wel een opdracht aan het bedrijf zelf en niet aan de Nederlandse of de Franse overheid.''

De Jonge benadrukte dat Air France-KLM niet in acuut gevaar is. "Dus er hoeft geen bedrijf gered te worden.'' Wel is het kabinet bezorgd en is er intensief contact met de Franse regering. Beide landen zijn het er volgens de vicepremier over eens dat het bestuur van de luchtvaartgroep de problemen zelf moet oplossen.

Beide regeringen steunen ook de koers van de directie van Air France-KLM, die door kostenbesparingen de concurrentiepositie wil verbeteren. Dat is volgens De Jonge hard nodig omdat het bedrijf mee moet bewegen met snel veranderende marktomstandigheden. De vicepremier vindt het "hoopvol'' dat de bonden de stakingen voorlopig hebben opgeschort en weer bereid zijn tot overleg.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions