Dronken man trapt politieagent en sloopt vervolgens politiebus

Dronken man trapt politieagent en sloopt vervolgens politiebus
09-05-2018 12:39 | Misdaad | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De politie heeft dinsdagnacht op de Maasvlakte een dronken man van de openbare weg gehaald. Dat moesten de twee agenten bekopen met een fikse trap en een gemolesteerde bus. Een agent die de trap moest incasseren en raakte lichtgewond aan zijn been, meldt de politie.

De agenten gingen dinsdagnacht rond 01.00 uur richting de Amoerweg op de Maasvlakte. Daar zou de opvarende van een schip de portiers van een bedrijf hebben geduwd en bedreigd.

De agenten vonden de man, behoorlijk onder invloed van alcohol, lopend over de rijbaan. De agenten spraken de man aan. Hij overhandigde hen zijn identiteitsbewijs en liep weer weg. Maar hij bedacht zich en kwam weer terug bij de agenten. Toen die hem niet direct zijn id-bewijs teruggaven, werd de man agressief. Hij begon te schelden en sloeg op de ruiten van de politiebus. En dat allemaal nog steeds op de rijbaan. Gevaarlijk voor hemzelf, maar ook voor het passerende verkeer.

De agenten verzochten de dronkaard van de rijbaan af te gaan. Zijn antwoord was een grove trap tegen het been van een van de agenten. Een aanhouding volgde, maar ook die verliep niet zonder slag of stoot. De verdachte verzette zich op alle mogelijke manieren en zelfs van pepperspray kalmeerde hij niet. Toen de agenten hem uiteindelijk geboeid in de bus hadden zitten, trapte en spuugde hij wild om zich heen. Daarbij sneuvelde een ruit van de politiebus.

De 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft in de cel zijn roes uit kunnen slapen. Rechercheurs van de Zeehavenpolitie verhoren hem woensdag en het openbaar ministerie zal een beslissing nemen over zijn straf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden