Clicky

 Aantal LZV's in Nederland groeit

Aantal LZV's in Nederland groeit
09-05-2018 10:33 | Transport | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - De LZV zit in de lift, dat meldt Transport en Logistiek Nederland. Het afgelopen jaar zijn er maar liefst 400 nieuwe combinaties bijgekomen. Inmiddels zijn er bijna 1.800 LZV’s in Nederland in gebruik. TLN verwacht een verdubbeling van dit aantal voor de komende jaren.

​Langere en/of zware vrachtwagens, ofwel LZV’s of ecocombi’s, bieden grote voordelen op het gebied van milieu en logistiek. Ze kunnen tot maximaalvijftig procent meer lading meenemen en de CO2-uitstoot ligt tot dertig procent lager.

Vooral de laatste jaren is er sprake van een sterke groei van het aantal LZV’s. De verdere uitbouw van het landelijke LZV-wegennetwerk in Nederland is daar voor een belangrijke deel debet aan. De inzetmogelijkheden voor LZV’s zijn hiermee enorm verruimd.

De verwachting is dat de toch al sterke groei van het aantal ecocombi's nog verder zal toenemen. De stijgende dieselprijzen en het feit dat er met LZV’s grote brandstof- en CO2- besparingen haalbaar zijn, dragen daar zeker aan bij. Nog belangrijker is dat het straks mogelijk wordt om met LZV’s de grens over te steken naar Duitsland en België.

Met de toetreding van Duitsland en Vlaanderen is er sprake van een enorme uitbreiding van het wegennetwerk waarmee de inzet van LZV’s ook voor veel internationaal opererende vervoerders grote efficiency en milieuvoordelen zal bieden.

Foto's

  • Accuraat Verhuur
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions