Clicky


Nieuw meetsysteem A16 moet bandenpech vrachtwagens voorkomen

Nieuw meetsysteem A16 moet bandenpech vrachtwagens voorkomen
09-05-2018 10:24 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ROTTERDAM - Rijkswaterstaat komt met een nieuw meetsysteem dat bandenpech bij vrachtverkeer moet voorkomen. De komende tijd wordt het systeem uitgetest. Daartoe wordt in de nacht van 11 op 12 mei op de A16 richting Rotterdam tussen de Moerdijkbrug en afrit Dordrecht een nieuw type meetpunt aangelegd.

In eerste instantie wordt onderzocht of het meetsysteem goed functioneert. De bandenspanning van alle vrachtwagens boven de 3,5 ton die over de rechterrijstrook rijden wordt gemeten. Weggebruikers zien in deze fase alleen een meetlocatie met camera en een informatiebord.

In het najaar begint de tweede fase, waarin Rijkswaterstaat chauffeurs of bedrijven actief informeert als banden niet op spanning zijn. Momenteel wordt nog gekeken hoe dit het beste kan.

Bandenpech bij vrachtwagens veroorzaakt veel verkeershinder, omdat vaak een rijstrook moet worden afgesloten. Rijkswaterstaat voert het project samen uit met het Havenbedrijf Rotterdam en de Verkeersonderneming, een samenwerkingsverband van onder meer de gemeente Rotterdam en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions