Clicky

 
Transport Online - Frankrijk houdt vast aan belang in Air France

Frankrijk houdt vast aan belang in Air France

Frankrijk houdt vast aan belang in Air France
09-05-2018 08:49 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - De Franse overheid blijft minderheidsaandeelhouder van Air France-KLM en laat de onderhandelingen met de vakbonden in Frankrijk over aan het volgende bestuur van de luchtvaartgroep. Dat heeft de Franse minister van Financiën en Economie Bruno Le Maire gezegd in een radio-interview.

De bewindsman is erg bezorgd over de situatie. Als de bonden doorgaan met staken dan staat de toekomst van Air France op het spel, zo herhaalde hij. "We leven in een wereld waarin veel luchtvaartmaatschappijen verdwenen zijn.'' Frankrijk heeft een belang van 12,3 procent in Air France-KLM. Nu aandelen verkopen is volgens Le Maire sowieso niet zo verstandig, omdat de beurskoers van het bedrijf de afgelopen dagen een flinke tik heeft gekregen.

Het slepende conflict dwong topman Jean-Marc Janaillac onlangs zijn vertrek aan te kondigen, nadat een meerderheid van het Air France-personeel tegen zijn uiterste loonbod had gestemd. Dat veroorzaakte een schrikreactie bij beleggers. Franse vakbonden hebben de directie van Air France opgeroepen om de dialoog weer aan te gaan met werknemers.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden