Rabobank stopt met Random Reader

Rabobank stopt met Random Reader
08-05-2018 09:30 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Mensen die internetbankieren bij Rabobank, hoeven over een jaar geen gebruik meer te maken van een apart kastje om betalingen te verifiëren. De bank doet de zogeheten Rabo Scanner binnen een jaar de deur uit, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in de Telegraaf.

"Het belangrijkste is een combinatie van veiligheid en gebruiksgemak. Je ziet dat de technologie zo snel voortschrijdt, dat we zonder dit ding verder kunnen'', verklaart een woordvoerder.

Het grootste euvel van het apparaatje, dat speciale kleurcodes van de bankpas afleest, was dat die voor de ene betaling wel nodig was en voor de andere niet. Nu er genoeg geschikte alternatieven voor de beveiliging zijn, gaat Rabobank op zoek naar gemakkelijkere beveiligingsmethodes.

Wat er in de plaats van het kastje komt, weet Rabobank nog niet. De bank denkt aan systemen met een vijfcijferige codes of technologieën als vingerafdruk- of gezichtsherkenning.

Klanten van bank die toch erg hechten aan de Rabo Scanner, waarvan er meer dan 5 miljoen in omloop zijn, kunnen deze overigens wel blijven gebruiken voor internetbankieren. De bank voorziet echter dat klanten die overwegend mobiel bankieren het apparaatje snel van de hand zullen doen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden