Transport Online - 150 Stakende buschauffeurs Utrecht overhandigen dinsdag zwartboek aan Provinciale Staten

150 Stakende buschauffeurs Utrecht overhandigen dinsdag zwartboek aan Provinciale Staten

150 Stakende buschauffeurs Utrecht overhandigen dinsdag zwartboek aan Provinciale Staten
07-05-2018 17:12 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Zeker 150 stakende buschauffeurs roepen morgen middels een manifestatie tussen 11:00 en 11:45 voor het provinciehuis in Utrecht, Provinciale Staten op haar verantwoordelijkheid te nemen bij het aanbesteden van het regionale openbaar vervoer. Ook overhandigt FNV Streekvervoer aan gedeputeerde Dennis Straat een ‘zwartboek’ met een verzameling persoonlijke klachten van chauffeurs uit de praktijk.

Lutz Kressin, bestuurder FNV Streekvervoer: "Morgen staken chauffeurs van Qbuzz in Utrecht en omgeving. Ook de sneltram rijdt niet. We eisen een cao met duidelijke afspraken over vermindering van de werkdruk en een goede loonsverhoging voor de 12.000 werknemers in het streekvervoer. Ons cao-conflict is met de werkgevers, maar morgen spreken we Provinciale Staten aan op haar verantwoordelijkheid."

De provincie is opdrachtgever en wil het vervoer voor een zo laag mogelijke prijs inkopen. Kressin: "Zij zijn verantwoordelijk voor de aanbestedingen in het streekvervoer en zo indirect voor de misstanden rond werkdruk. De rijtijden zijn vaak veel te krap, waardoor pauzes erbij inschieten. Het ziekteverzuim is als gevolg van de hoge werkdruk, hoger dan in andere vergelijkbare sectoren. Het gaat niet alleen om de gezondheid van de chauffeur, maar ook om de veiligheid van de reiziger."

In het zwartboek hebben de Utrechtse buschauffeurs opgeschreven onder welke omstandigheden zij moeten werken. Kressin: "Wij eisen van de provincie Utrecht dat zij in haar contact met Qbuzz ook de positie en arbeidsomstandigheden van de buschauffeur aan de orde stelt."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,748
Diesel1,413

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions