Clicky


Weer uitval door staking bij Air France

Weer uitval door staking bij Air France
07-05-2018 13:23 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

PARIJS - Personeel van Air France gaat onverminderd door met staken. Medewerkers van de zustermaatschappij van KLM leggen ook dinsdag het werk neer. Daardoor valt een vijfde van alle vluchten bij Air France uit, voorspelt de luchtvaartmaatschappij.

De maatschappij kampt al sinds februari met stakingen om een eis van een loonsverhoging van 5 procent kracht bij te zetten. Air France is daar mordicus tegen, en stelt een meer geleidelijke salarisstijging voor.

Het slepende conflict zorgt voor veel onzekerheid bij de luchtvaartcombinatie, nadat topman Jean-Marc Janaillac vrijdag zijn vertrek had aangekondigd. Hij verbond zijn lot aan een stemming onder personeel over zijn eigen voorstellen. Een meerderheid stemde tegen, waardoor de bestuursvoorzitter volgende week opstapt.

Fabrice Brégier, voormalig topman van vliegtuigbouwer Airbus, is kandidaat om Janaillac op te volgen, meldt De Telegraaf op basis van bronnen bij Air France-KLM. Brégier is twee jaar geleden ook al gevraagd om het luchtvaartbedrijf te leiden, aldus de krant. Hij zou de functie hebben geweigerd omdat hij het salaris te laag vond. Janaillac verdient een half miljoen euro.