Clicky


25-jarige dronken Duitse man vast in container op goederentrein

25-jarige dronken Duitse man vast in container op goederentrein
07-05-2018 11:27 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

MÜNCHEN - Maandagochtend 7 mei belde een 25-jarige Duitser vanuit een goederentreincontainer in München de politie. Hij zat vast in de container meldde hij. De politie en brandweer doorzochten het gebied van de terminal in München. Ze vonden de man en lieten hem vrij. De zoektocht had echter een enorme impact op het treinverkeer maandagochtend.

Rond 05:20 uur belde een 25-jarige Duitse jongeman met zijn smartphone het Duitse alarmnummer. Merkwaardig genoeg belde hij vanuit een container die werd geladen op een goederentrein.

In de oproep vertelde hij dat hij al vijf uur in de container had doorgebracht. Hij was in alcoholische staat in de container gekropen en in slaap gevallen en kon niet meer zelf naar buiten komen.

Omdat de man niet wist waar de container zich nu bevond moest het volledige baanvak in München Pasing stilgelegd worden zodat de agenten veilig het gebied konden doorzoeken. Na ongeveer 15 minuten, rond 06:20 uur, werd de man gevonden.

Hij kan een boete verwachten vanwege het ongeoorloofde verblijf op het spoor en de toegang tot het spoorgwesysteem zonder officieel gezag, aldus de politie.

Het hele incident zorgde voor in totaal 1.280 vertragingsminuten, meldt de politie.

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport
  • J.Roeland
    L. van Leeuwen
  • J.Roeland
    KOOLWIJK
  • J.Roeland
    D.V.M. Transport