Transport Online - DFDS verankert zich verder in North Sea Port

DFDS verankert zich verder in North Sea Port

DFDS verankert zich verder in North Sea Port
07-05-2018 09:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENT - "Gent in België is steeds belangrijker geworden als vitale haven in ons vrachtvervoer over de Noordzee", klinkt het bij DFDS. Daarom heeft DFDS een langetermijnconcessie en een samenwerking gesloten met de Belgische groep Sea-Invest. North Sea Port is erg opgetogen.

Op deze manier is DFDS langdurig verankerd in North Sea Port, meer bepaald in het havengebied van Gent. DFDS blijft in Gent zijn terminal exploiteren, van waaruit het de route Gent - Göteborg / Brevik RoRo verzorgt, evenals enkele verbindingen voor containerbinnenvaart naar diepzeehavens van Antwerpen, Rotterdam en Zeebrugge. Ook worden er elke week op de terminal in Gent 14 treinen met staal, vrachtwagencabines en gepelletiseerde goederen verwerkt.

Inzetten op multimodale ontsluiting

Een investeringsplan om de terminal te vernieuwen en de faciliteiten te verbeteren, wordt momenteel opnieuw bekeken. "Langdurige stabiliteit en een hoogwaardige, consistente service zijn cruciaal voor onze klanten, die het nieuws over de verlenging zeer positief hebben ontvangen", zegt Sam de Wilde, Managing Director van Shipping Division, Gent. "Een upgrade van de huidige faciliteiten en poorten zorgt zowel overdag als ’s nachts voor een snellere doorvoer voor onze klanten bij het ophalen en afleveren van hun lading, zowel trailers, containers en auto's”, zegt Sam De Wilde.

"We willen onze multimodaliteit voortzetten en vanuit Gent een verscheidenheid aan diensten aanbieden, van en naar bestemmingen die klanten nodig hebben. We zullen onze binnenvaartactiviteiten verder uitbreiden als verbindingen zonder congesties die een alternatief kunnen bieden voor het truckvervoer van en naar nabijgelegen diepzeehavens, evenals voor lange-afstand treinverbindingen. Op die manier kunnen we zeer stabiele end-to-end geïntegreerde logistiek bieden voor bedrijven in de regio, zoals Volvo.” 

Voor heel Europa

“North Sea Port is erg opgetogen dat DFDS zich verder verankert in het havengebied van Gent en hiervoor nauw samenwerkt met het havenbedrijf. Dit sluit aan bij de sterkte van North Sea Port als grensoverschrijdende, multimodale haven. Bovendien levert dit bedrijven heel wat extra mogelijkheden op om goederen op diverse wijzen te vervoeren van en naar alle uithoeken van Europa”, dixit Daan Schalck, CEO van North Sea Port.

Sea-Invest is een privéonderneming en een van de grootste stuwadoors in België en Afrika.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions