Transport Online - 'Toekomst van Air France-KLM in gevaar'

'Toekomst van Air France-KLM in gevaar'

'Toekomst van Air France-KLM in gevaar'
07-05-2018 09:30 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - [update 10:08 uur] Air France-KLM moet de nodige inspanningen leveren om op hetzelfde concurrerende niveau als Lufthansa en anderen te komen. Gebeurt dat niet, dan is de toekomst van de luchtvaartcombinatie in gevaar en loopt deze zelfs het risico te verdwijnen. Dat zei de Franse minister van Financiën en Economie Bruno Le Maire tegen de zender BFM-TV.

En mocht Air France-KLM echt in een crisis van die omvang terechtkomen, dan zal de Franse overheid het concern niet redden. "Een herkapitalisatie kost de Fransen geld. En ik neem geen geld van de Fransen om dat in een bedrijf te stoppen dat niet op het gewenste niveau competitief is", aldus de minister.

Le Maire reageerde op de stakingen bij Air France. De medewerkers vinden dat ze al tijden te weinig geld krijgen en willen daarom een significante loonsverhoging van 5 procent in één keer. De eisen die de bonden stellen zijn verder ongerechtvaardigd, aldus de minister. De werknemers moeten hun verantwoordelijkheid nemen, voegde hij daaraan toe.

Volgens analisten van ING groeit de onvrede binnen de combinatie Air France-KLM. KLM is duidelijk winstgevender dan de Franse zustermaatschappij. Bij de Nederlandse tak zijn ze dan ook niet blij met de ontwikkelingen bij Air France, aldus de kenners.

Het bedrijf wacht een onzekere periode. En juist nu het relatief goed gaat in de sector, is het volgens de ING-analisten zaak dat de luchtvaartonderneming voorbereidingen treft voor mogelijke "zwakkere tijden".

Foto's

 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
 • KLM PH-BGF
  KLM PH-BGF


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions