Transport Online - Slachtoffers steekpartij Den Haag liggen nog in ziekenhuis

Slachtoffers steekpartij Den Haag liggen nog in ziekenhuis

Slachtoffers steekpartij Den Haag liggen nog in ziekenhuis
06-05-2018 14:48 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De drie mensen die zaterdag werden neergestoken in Den Haag liggen nog in het ziekenhuis. Ook de 31-jarige verdachte die na zijn daad door de politie werd neergeschoten in de buurt van station Hollands Spoor ligt in het ziekenhuis, waar hij wordt bewaakt. Hij wordt medisch behandeld en tevens verhoord over "zijn motief en de achtergronden van het incident".

De man, die zelf ook in Den Haag woont, is zowel bij de politie als bij hulpverleningsinstanties bekend "vanwege verward gedrag''. Wat dat precies inhoudt, zegt de politie niet. Diverse media meldden dat de man een Syriër is, maar de politie en de gemeente Den Haag lieten zondagmiddag weten dat die informatie niet van hun afkomstig is.

In het onderzoek kijkt de politie ook naar ,,alle verbale uitingen die door de man gedaan zijn, ook die te horen zijn op de camerabeelden die in omloop zijn''.

Op beelden van de arrestatie die door een omstander zijn gemaakt en door Omroep West gepubliceerd, zijn de woorden "Allahu akbar'' te horen, Arabisch voor God is de grootste.

De gewonden zijn een 21-jarige Zoetermeerder en twee Hagenaars van 35 en 41 jaar. Ze raakten ernstig gewond, maar zijn buiten levensgevaar.

Politie en justitie zeggen ernaar te streven meer informatie bekend te maken, maar stellen dat dit "vanwege het onderzoeksbelang'' nu nog niet kan. Ook een woordvoerster van de Haagse burgemeester Pauline Krikke maant tot geduld. "Laten we niet speculeren. De recherche moet nu eerst goed onderzoek doen.''

Agenten schoten de man in zijn been na de drievoudige steekpartij bij het Johanna Westerdijkplein, dichtbij het treinstation.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions