Clicky

 
Transport Online - Topman Air France-KLM weg na stakingen

Topman Air France-KLM weg na stakingen

Topman Air France-KLM weg na stakingen
04-05-2018 19:04 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - Topman Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM stapt op. De Fransman verbond zijn lot aan een stemming van het personeel van Air France over een loonvoorstel van de luchtvaartmaatschappij. Een meerderheid wees het eindbod af.

Bij Air France hebben al enige tijd stakingen plaats. De kosten voor moederbedrijf Air France-KLM zijn al opgelopen tot meer dan 300 miljoen euro. Het concern kwam eerder op de dag met kwartaalresultaten. Die vielen flink lager uit als gevolg van de stakingen, hoewel het grootste deel van de stakingsposten buiten het kwartaal vielen en dus later nog de kop opsteken.

Janaillac legt zijn functie woensdag neer. De dagelijkse leiding van de luchtvaartcombinatie komt in handen van Franck Terner, die aan het hoofd stond van Air France.

Vluchtuitval

De stakingen zorgen al weken voor vluchtuitval bij Air France. De medewerkers vinden dat ze al tijden te weinig geld krijgen en willen daarom een significante loonsverhoging van 5 procent in één keer. De bonden verwierpen eerder al de plannen van het bestuur van Air France voor een loonsverhoging in stappen.

De luchtvaartmaatschappij trachtte de bonden te omzeilen door het loonvoorstel zelf aan de medewerkers voor te leggen. In een elektronische stemming verwees 55,44 procent van hen de plannen naar de prullenbak. Dik 80 procent van stemgerechtigde medewerkers bracht een stem uit. Air France-KLM laat weten dat het voorstel nu ook echt van tafel is.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions