Clicky

 
Transport Online - OM onderzoekt zeven Nederlandse bedrijven vanwege Krimbrug

OM onderzoekt zeven Nederlandse bedrijven vanwege Krimbrug

OM onderzoekt zeven Nederlandse bedrijven vanwege Krimbrug
04-05-2018 10:20 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt zeven Nederlandse bedrijven die betrokken zijn bij de bouw van een brug tussen Rusland en de Krim. Het OM verdenkt zowel bedrijven als leidinggevenden van het schenden van Europese sancties, bevestigt het OM na berichtgeving hierover in De Gelderlander. De bedrijven hebben diensten of onderdelen voor de brug geleverd.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na eerdere publicaties van deze krant, zo stelt het OM. De Gelderlander ontdekte dat het Dodewaardse Dematec Equipment en Bijlard Hydrauliek uit Milsbeek begin 2016 samen een heihamer hebben geleverd die voor de bouw van de brug is gebruikt. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Douane onder leiding van het Functioneel Parket. Om welke andere bedrijven het gaat, maakte het OM niet bekend.

De bouw van de brug van Rusland naar de Krim is een inbreuk op de territoriale integriteit van Oekraïne, vindt het Hof van Justitie van de Europese Unie.

De brug die binnenkort al opengaat heeft een lengte van 19 kilometer. In maart 2014 annexeerde Rusland de Krim. Het schiereiland had tot dan toe deel uitgemaakt van Oekraïne. Op de annexatie volgde zware sancties van Europa en de Verenigde Staten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions