Clicky


Twee nieuwe MAN TGS trucks voor Bestuursdienst Ommen-Hardenberg

Twee nieuwe MAN TGS trucks voor Bestuursdienst Ommen-Hardenberg
03-05-2018 17:13 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

OMMEN/HARDENBERG - Onlangs heeft de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg twee nieuwe MAN TGS in gebruik genomen. Om het wagenpark te vernieuwen is vorig jaar een aanbesteding aangekondigd voor de aanschaf van twee nieuwe voertuigen. Roordink Bedrijfswagens heeft deze aanbesteding gewonnen en mocht daarom twee nieuwe voertuigen leveren.

De nieuwe trucks zijn voorzien van hydrodrive aandrijving, wat zorgt voor extra tractie en wat van de originele 6x2 configuratie een 6x4 hydraulisch aangedreven configuratie maakt. Beide voertuigen zijn voorzien van een Hiab laadkraan. Roordink Bedrijfswagens uit Coevorden heeft de trucks voorzien van de nodige opties.

De Bestuursdienst heeft hiernaast gekozen voor een éénzijdige kipper (naar achteren kippend), welke opgebouwd is door Vossebelt uit Geesbrug. Deze MAN TGS Euro 6c beschikt over een 360 pk motor en een dagcabine.

De andere MAN is voorzien van een Hiab containerhaakarmsysteem, welke door Brinks Carrosserieën uit Enschede is opgebouwd. Deze truck heeft een 420 pk Euro 6c motor.