Transport Online - Tesla-baas Musk in de clinch met analisten

Tesla-baas Musk in de clinch met analisten

Tesla-baas Musk in de clinch met analisten
03-05-2018 16:54 | Financieel | auteur ANP

PALO ALTO - Tesla-topman Elon Musk heeft zijn toch al moeizame relatie met analisten op Wall Street geen goed gedaan. In een toelichting op de kwartaalcijfers woensdagavond noemde hij kritische vragen aan zijn adres over de cijfers ,,saai" en ,,niet cool".

De miljardair verdedigde het grootste kwartaalverlies ooit voor de fabrikant van elektrische auto's. Dat het bedrijf stevig verlies draait is overigens niet heel gek, omdat fors wordt geïnvesteerd in de productie. De cijfers waren zelfs wat beter dan verwacht, al vrezen veel volgers van het bedrijf dat het geld opraakt.

Musk zei dat het de goede kant opgaat met het bedrijf. De zogenoemde cash burn, de mate waarin investeerders geld moeten toeleggen om het bedrijf tijdens de opbouwfase draaiend te houden, zou bijna ten einde zijn. Het afgelopen kwartaal werd op die manier nog een miljard dollar ,,verbrand".

"Deze vragen zijn zó droog, ik trek het niet meer", zei Musk onder meer. Op een vraag om de kapitaalvereisten van Tesla toe te lichten antwoordde hij met: "Saaie, domme vragen zijn niet cool. Volgende vraag?"

De bitse antwoorden deden de koers van Tesla geen goed. In de late handel ging het aandeel tijdens de telefonische analistentoelichting zo'n 5 procent omlaag.

Musk trok zich weinig aan van de koersdaling, zo bleek uit nóg een felle opmerking aan het einde van het gesprek. "Ik ben hier niet om iemand te overtuigen onze aandelen te kopen. Koop het vooral niet als je volatiliteit eng vindt."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen