Gezamenlijke actie tegen zelfmoorden op het spoor

Gezamenlijke actie tegen zelfmoorden op het spoor
03-05-2018 10:33 | Ongevallen | auteur ANP

UTRECHT - Spoorbeheerder ProRail en de stichting 113 Zelfmoordpreventie gaan samen proberen het aantal suïcides op het spoorwegnet te verminderen. De stichting krijgt daarvoor extra geld van ProRail en vervoersbedrijven. Vorig jaar waren er 215 zelfmoorden op het spoor.

ProRail wil het aantal incidenten ook terugdringen door technische maatregelen en samenwerking met onderzoekers, hulpdiensten en zorginstellingen. Het bedrijf investeert ook door meer toezicht op het spoor met de inzet van extra opsporingsambtenaren op risicolocaties.

113 speelt landelijk een coördinerende en faciliterende rol. De organisatie brengt lokale partijen, waaronder GGD's, zorgprofessionals, onderwijs, buurt- en wijkteams, dichter bij elkaar. Samen met Nederlandse Spoorwegen en 113 ontwikkelde ProRail voor spoorwegpersoneel de cursus ‘Contact maken met (mogelijk) suïcidale personen’.


Worstelt u, of iemand in uw omgeving met zelfmoord gedachten neemt u dan direct contact op met 113 Zelfmoordpreventie zij zijn 24 uur per dag bereikbaar via 0900 - 0113 of www.113.nlNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden