Clicky


Minder stakers bij Air France

Minder stakers bij Air France
02-05-2018 13:35 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - De stakingsbereidheid onder personeel van Air France is tanende nu de deadline over een stemming onder personeel over arbeidsvoorwaarden dichterbij komt. De actie van donderdag kan rekenen op de steun van iets minder dan 19 procent van de vliegers, zo verwacht de maatschappij. Daarnaast is 18 procent van het cabinepersoneel te porren voor acties en een tiende van de medewerkers op de grond.

De maatschappij denkt dat al met al 85 procent van de vluchten zal doorgaan. Eerdere acties hadden invloed op een kwart van de vluchten. Toen was tot een derde van het personeel nog bereid tot een werkonderbreking over te gaan.

De medewerkers van de zustermaatschappij van KLM eisen per direct een stevige loonsverhoging en staken om hun eis kracht bij te zetten. Het aanbod van Air France gaat de actievoerende medewerkers niet snel genoeg.

Personeel heeft tot vrijdag de tijd om zijn mening te geven over het voorstel van de maatschappij. Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac zei eerder zijn lot aan de uitslag van de stemming onder het personeel te verbinden.