Clicky


Veroordeelde Nijmeegse scooterdrama opgepakt na omrijden lantaarnpaal

Veroordeelde Nijmeegse scooterdrama opgepakt na omrijden lantaarnpaal
02-05-2018 12:19 | Binnenland | auteur ANP

HERKENBOSCH - Agenten hebben maandag bij toeval een 27-jarige man uit Nijmegen opgepakt die nog een celstraf van 4 jaar moet uitzitten. Hij werd in een woning in Herkenbosch aangehouden vanwege het omver rijden van een lantaarnpaal in die plaats. Na de aanhouding kwam aan het licht dat hij in februari tot 4 jaar cel is veroordeeld voor het doodrijden van een persoon in Nijmegen, meldt de politie woensdag.

Twee personen zagen iets na 14.30 uur een auto op de Fazantstraat in Herkenbosch tegen een lantaarnpaal rijden. Ze aanschouwden hoe de automobilist vervolgens wegreed en de omgerden lantaarnpaal achterliet. De getuigen hebben vervolgens het kenteken aan de politie doorgegeven. Toen agenten arriveerden op het adres waar het voertuig geregistreerd stond, bleek waarom hij er vandoor was gegaan.

De man is een van de veroordeelden in de Nijmeegse ‘scooterzaak’ van 2010, waarbij twee mannen na een overval, op de vlucht voor de politie, met een scooter iemand doodreden. De Hoge Raad besloot afgelopen februari dat beide scooterrijders voor bijna 4 jaar de cel in moeten. De man in de woning in Herkenbosch wilde die straf kennelijk ontlopen.

Net zoals in Nijmegen strandde maandag de poging van de man om voor de politie te vluchten. Zelfs bij zijn aanhouding probeerde de man geboeid en wel het op een rennen te zetten. Die daad werd in de kiem gesmoord door kordaat optreden van de Echtse politiecollega’s.