Transport Online - Contargo test nieuwe software met LEGO-model en in de praktijk

Contargo test nieuwe software met LEGO-model en in de praktijk

Contargo test nieuwe software met LEGO-model en in de praktijk
02-05-2018 11:14 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

KARLSRUHE - Containerspecialist Contargo test met een model uit LEGO-steentjes de koppeling van zijn Terminal Operating Systeem (TOS) met de besturing van containerkranen. Zodra een goede oplossing is gevonden, zal deze worden geïntegreerd in de testversie van de TOS-software.

Een team van vier Contargo-medewerkers en collega’s van de Open Source dienstverlener synyx heeft in twee weken tijd uit meer dan 2.800 LEGO-steentjes een programmeerbaar model van een containerkraan gebouwd. Er is hard doorgewerkt, ook in de vrije uurtjes! Voor het ‘brein’ van de kraan, dus om de besturing te programmeren, heeft het team de LEGO-bouwsteen Mindstorms EV3 uitgebreid. Deze microcontroller is compatibel met de LEGO-stenen.

"Er bestaat geen officieel bouwpakket voor een dergelijke containerkraan”, zegt Henrik Hanke, IT-manager en hoofd softwareontwikkeling. "We hebben alle handleidingen zelf moeten uitpluizen en de benodigde onderdelen verzameld. Leuk om te doen, al was het natuurlijk geen spelletje, maar een mogelijkheid om de toekomstige interfaces met de kraanbesturing te simuleren, zodat we deze later kunnen integreren in ons TOS.”

Verdere aanpassing

In tegenstelling tot de kraanautomatisering wordt TOS direct in de praktijk getest. De door synyx en Contargo ontwikkelde testversie draait sinds de zomer van 2017 op de terminal van Contargo Rhein-Main in Koblenz. De software wordt momenteel verder aangepast aan de dagelijkse processen op de terminal.

Met TOS wil Contargo de processen op te terminal optimaliseren en de overslag versnellen. De kraanmachinist ontvangt opdrachten via een intuïtief, gebruiksvriendelijk tablet. Ook kunnen kraanmachinisten met hun tablet de depotbestanden van verschillende rederijen inzien, waardoor de kans op fouten afneemt. In het systeem zijn tevens een self-check-in voor vrachtwagenchauffeurs en een gate-scanner geïntegreerd. Het TOS wordt de komende maanden en jaren in 7 fases op alle terminals van Contargo geïmplementeerd en verder ontwikkeld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,266

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions