Clicky

 
Transport Online - 1.000 euro boete voor te hoge vrachtwagen [+foto's]

1.000 euro boete voor te hoge vrachtwagen

1.000 euro boete voor te hoge vrachtwagen [+foto's]
02-05-2018 10:32 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vorige week donderdag kreeg de politie rond 09:30 uur een melding van een hoogtemelding op de A15 bij de Noordtunnel aan de kant van Hendrik-Ido-Ambacht.

De verkeerslichten waren op rood gegaan en de slagbomen voor de tunnel gingen dicht. Al het overige verkeer kon hierdoor niet meer door de tunnel heen. Rijkswaterstaat had de vrachtwagencombinatie zo snel mogelijk tussen het overige verkeer uitgehaald om de weg weer vrij te kunnen geven. Ondanks dat was de tunnel hierdoor ongeveer 15 minuten volledig afgesloten wat een file veroorzaakte, meldt de politie.

De vrachtwagencombinatie die de hoogtemelding veroorzaakte bleek na meting 4,41 meter hoog te zijn. Dit is 41 centimeter te hoog. De chauffeur van deze combinatie, een 57-jarige man uit Rotterdam, heeft hiervoor een bekeuring gekregen van maar liefst 1.000 euro en moest ter plekke de lading door middel van een kraan eraf laten halen.

Rijkswaterstaat gaf aan dat deze hoogte behoorlijke gevolgen kan hebben voor de spullen die in de tunnel hangen zoals ventilatoren en bebording. 
"Wanneer dit eraf gereden wordt kan dit grote gevolgen hebben voor de veiligheid van de overige weggebruikers met een urenlange stremming tot gevolg", aldus de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions