Clicky

 
Transport Online - Nieuwe functie Facebook voor meer privacy

Nieuwe functie Facebook voor meer privacy

Nieuwe functie Facebook voor meer privacy
01-05-2018 20:09 | Buitenland | auteur ANP

SAN JOSÉ - Facebook werkt aan een functie die gebruikers de mogelijkheid biedt de browsergeschiedenis op het sociale netwerk te wissen. Topman Mark Zuckerberg onthulde dinsdag ter gelegenheid van de jaarlijkse Facebookconferentie tevens dat er ook een speciale datingdienst aankomt voor singles op het platform.

Zuckerberg zei dat hij het Facebookgebruikers met de nieuwe privacyfunctie, genaamd 'clear history', makkelijker wil maken de lijst met bezochte websites en allerlei cookies te deleten.

Het sociale netwerk kwam eerder dit jaar stevig onder vuur te liggen nadat bekend was geworden dat het Britse databedrijf Cambridge Analytica informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers had misbruikt, onder meer voor de verkiezingscampagne van president Donald Trump. Naar aanleiding van het schandaal had Zuckerberg al beloofd de privacy van gebruikers te verbeteren.

De datingdienst is vooral bedoeld voor "relaties voor de lange termijn''. "Er zijn 200 miljoen mensen op Facebook die op hun profiel hebben aangegeven dat ze single zijn'', stelde de Facebook-topman. "Hier valt dus duidelijk iets te doen.''

Bij de nieuwe datingdienst zal privacy eveneens een belangrijke rol spelen. Je moet je er speciaal voor aanmelden en je vrienden op Facebook kunnen volgens Zuckerberg niet zien dat je naast een normaal profiel ook een datingprofiel hebt.

Beleggers denken in ieder geval dat Facebook een geduchte concurrent gaat worden van apps als Tinder. Het moederbedrijf van die dienst moest dinsdag op de beurs meer dan een vijfde van zijn waarde inleveren.

Facebook kwam dinsdag ook nog op een hele andere manier in het nieuws. Het Britse parlement wil nog steeds dat Zuckerberg komt getuigen over de privacy-affaire. Als hij weigert, dan laten de parlementsleden hem dagvaarden zodat hij de volgende keer dat hij voet op Britse bodem zet voor het parlement zal moeten verschijnen. Verder is de nieuwe virtualrealitybril van Facebook-dochter Oculus, de Oculus Go, in de verkoop gegaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,581

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats