Transport Online - Bijna 9.000 euro boete voor Tsjechische chauffeur

Bijna 9.000 euro boete voor Tsjechische chauffeur

Bijna 9.000 euro boete voor Tsjechische chauffeur
01-05-2018 16:26 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

BARENDRECHT - De politie heeft donderdag 26 april op de A15 bij Barendrecht een Tsjechische chauffeur/eigenaar boetes voor in totaal 8939 euro gegeven voor diverse overtredingen.

Omstreeks 14:00 uur zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een trekker met oplegger rijden met bijzonder donkere zijruiten. De combinatie kreeg een stopteken en bij het meten van de licht doorlaatbaarheid bleek deze slechts 20 procent te zijn terwijl minimaal 50 procent vereist is.

Begrenzer

Bij de controle van het registratieblad zagen de agenten dat combinatie ongeveer 100 km/u te kunnen rijden. Bij de test met de TVI tester constateerde de agenten dat de begrenzer inderdaad bij 100 km/u in werking trad in plaats van bij 90 km/u.

Weggegooid

De rest van de registratiebladen kon de chauffeur niet meer tonen. Hij verklaarde tegen de politie dat hij die allemaal aan de grens bij Venlo had weggegooid. Hierdoor kon zijn rust niet meer worden vastgesteld. De chauffeur kreeg een bevel tot staken van de arbeid opgelegd van 45 aaneengesloten uren.

Nieuwe tachograaf

Het totale boetebedrag voor de eigenaar bedroeg uiteindelijk 8.939 euro. Daarbij komen voor hem nog de kosten voor een nieuwe tachograaf, het ijken en de kosten voor het terugzetten van de begrenzer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen