Clicky

 
Transport Online - Kamervragen over appende vrachtwagenchauffeurs

Kamervragen over appende vrachtwagenchauffeurs

Kamervragen over appende vrachtwagenchauffeurs
01-05-2018 11:27 | Politiek | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Remco Dijkstra, Kamerlid voor de VVD, heeft schriftelijke vragen gesteld aan de ministers van Justitie en Veiligheid en van Infrastructuur en Waterstaat over het feit dat recentelijk honderden appende vrachtwagenchauffeurs werden betrapt tijdens een controle vanuit een touringcar door de politie.

Dijkstra wil van de ministers weten wat zij vinden van het hoge aantal appende vrachtwagenchauffeurs tijdens een recente controle en van het feit dat juist zij professionele weggebruikers zijn.

Publiekscampagne

Dijkstra wil eveneens weten wanneer er een publiekscampagne komt die wijst op de gevaren van smartphonegebruik achter het stuur. Hij wil tevens weten van de betrokken ministers hoe zij deze campagne specifiek gaan richten op de vrachtwagenchauffeurs en met name de vele buitenlandse vrachtwagenchauffeurs die in Nederland rijden.

Brancheorganisaties

Ook vraagt Dijkstra wat de brancheorganisaties in de transport en logistiek doen aan bewustwording onder hun leden. "Welke ideeën leven er om dit roekeloze gedrag flink terug te dringen? Wie heeft daarbij welke verantwoordelijkheid? Kan de Kamer een actieplan tegen smartphonegebruik in het professionele wegverkeer verwachten?", aldus Dijkstra.

Politie

De controle van de politie wordt door de VVD eveneens onder de loep genomen: "Wat vindt u van de wijze van controleren van de politie? Wat kan de politie verder doen? Zijn er plannen dit soort gerichte acties in het hele land uit te voeren? Bent u van plan deze werkwijze, waarbij vanuit een touringcar of hoger voertuig gecontroleerd wordt, aan te bevelen?", vraagt Remco Dijkstra de ministers.

Hogere boete

Dijkstra stuurt eveneens aan op een verhoging van de strafmaat, "zeker wanneer het professionele weggebruikers betreft". "Heeft u nagedacht om een verschil te maken tussen de overtreding en de risico’s die een professionele vrachtwagenchauffeur die dagelijks op de weg zit neemt met een zware vrachtwagen, of de risico’s die een roekeloze automobilist neemt?", besluit Dijkstra zijn vragen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden