Clicky


22-jarige vrachtwagenchauffeur dagenlang verdwaald in de bossen

22-jarige vrachtwagenchauffeur dagenlang verdwaald in de bossen [+foto's]
30-04-2018 18:56 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

NYSSA - Vier dagen lang was de 22-jarige vrachtwagenchauffeur Jacob Cartwright vermist. De onfortuinlijke chauffeur was onderweg van Portland naar Nyssa in de Amerikaanse staat Oregon met een lading chips toen hij onverhoopt verkeerd reed en in de bossen terechtkwam. Ondanks dat hij vier dagen lang in de bossen verdwaald was raakte hij volgens zijn werkgever, Roy A Henry van Little Trees Transportation, niet één chipje aan.

Cartwright reed van Portland naar Nyssa, Oregan, een stadje in de buurt van de grens met Idaho en zou woensdag een lading chips afleveren om 07:30 uur. Maar zijn GPS-systeem stuurde hem de verkeerde kant op naar een afgelegen en bergachtige locatie, meldt de politie van de staat Oregon.

Zijn werkgever zegt dat de chauffeur een verkeerd adres ingevoerd had in zijn navigatie, maar omdat hij niet eerder daar was geweest wist hij niet dat hij de verkeerde kant op reed. Het was op dat moment midden in de nacht en Cartwright had drie kansen gemist om te keren.

Toen hij uiteindelijk besloot om te keren kwam hij vast te ztten op een besneeuwde en modderige weg. Omdat er ter plaatse in de bossen geen mobiel signaal is kon Cartwright niemand waarschuwen en besloot hij langs de weg en in de bossen te lopen op zoek naar iemand die hem kon helpen de vrachtwagen los te trekken.

Volgens zijn werkgever liep Cartwright drie dagen lang 12 tot 13 uur door de bossen. "Hij vertelde me dat hij de laatste nacht zich vastgeklemd had onder een blok en de grond om zo warm te blijven", aldus Henry.

De politie zocht vier dagen lang met man en macht naar de vermiste chauffeur. "Gelukkig sneeuwde het vorige week niet, het was afgelopen week erg warm", aldus de werkgever.

Cartwright wist uiteindelijk afgelopen zaterdag de Interstate 84 te bereiken waar hij een lift kreeg van een automobilist die hem naar zijn huis in La Grande, op ongeveer 14 kilometer afstand, heeft gebracht. Voor onderzoek moest hij naar het ziekenhuis.

"Hij was zo uitgedroogd dat zijn nieren niet meer functioneerden," zei Henry, eraan toevoegend dat Cartwright ook mogelijk een bevriezing in zijn rechtervoet had. Henry zei dat hij grapte met Cartwright over het hebben van een vrachtwagen vol chips en vroeg zich af waarom hij er niets van gegeten had. "Dat spul heeft een bepaalde waarde, dat is de lading, dat ga ik niet aanraken", had Cartwright gezegd tegen zijn werkgever..

"Zo is hij opgevoed, dat spul is niet van jou, daar blijf je vanaf."