Transport Online - Schiphol: onafhankelijk onderzoek storing

Schiphol: onafhankelijk onderzoek storing

Schiphol: onafhankelijk onderzoek storing
30-04-2018 17:07 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Schiphol laat een onafhankelijk onderzoek doen door een externe partij naar oorzaak en gevolg van de stroomstoring die zondag leidde tot grote problemen op de luchthaven. Ook doet Schiphol intern onderzoek.

Een storing in het inchecksysteem, misschien indirect het gevolg van een stroomstoring in Amsterdam Zuid-Oost, leidde tot annuleringen, veel vertraging en lange rijen. Het gebeurde uitgerekend toen het toch al extra druk was in verband met de meivakantie. Schiphol riep mensen op niet naar het vliegveld te komen, wat leidde tot files en er reden geen treinen meer. Mensen stapten al op de snelweg uit met koffers.

Wie het externe onderzoek gaat doen is nog niet bekend. "We zoeken een goede, gerenommeerde partij'', laat een woordvoerder weten. Schiphol betreurt dat zoveel reizigers ernstig hinder hebben ondervonden. "We willen daarom precies weten hoe deze situatie heeft kunnen gebeuren.''

Maandag waren er niet of nauwelijks vertragingen meer. Het is een "drukke, maar reguliere dag''. Zo'n 5000 tot 6000 passagiers die zondag waren gestrand worden verspreid over de dag onder meer met extra vluchten naar de plek van hun bestemming gebracht. Door de meivakantie is het wel wat drukker dan op een normale maandag.

Foto's

 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen